Ardavan Khoshnood

  • Öka teckenstorlek
  • Förvald teckenstorlek
  • Minska teckenstorlek
Home Om mig

Om mig

Skicka sidan Skriv ut PDF

Jag föddes den 10 april 1982 i Teheran, Iran. Kriget mellan Irak och Iran hade långt innan börjat. Några år tidigare hade till och med en revolt tagit plats i mitt land vars resultat blev bildandet av den islamiska republiken som än idag med järnhand styr landet. Det var inte lätt för mina föräldrar att se den frihet som de så länge kämpat för nu trampades ihjäl av islamisterna. De gick precis som många andra Iranier i opposition mot den nybildade republiken. Massavrättningar, mord och tortyr tog över hela Iran. Vi hade inget annat val än att lämna vårt land. Norge blev vårt nya hem. Efter drygt ett decennium i Norge beslutade min familj att flytta till Malmö och Sverige där vi bor än idag.

Att födas in i en politiskt aktiv familj hade sina svårigheter och det var inte alltid lätt eller möjligt att få lov att bara vara ett barn. Då kändes det extremt tråkigt, idag är jag tacksam för att mina föräldrar uppfostrade mig så som de gjorde. Jag lärde mig att visa empati för människor. Jag lärde mig att bry mig om samhället. Och snart var även jag  inblandad i politiken; I början inom den iranska oppositionen och så småningom inom den svenska politiken.

Jag tycker det är en självklarhet att vara samhällsengagerad. Det är genom att aktivt delta i de olika samhällsprocessen som vi kan vara med och påverka samhället och få våran röst hörda. För min del var det genom politiken som jag kunde få min röst hörd och vara med att påverka. Att stå på sidan och klaga har aldrig varit min grej.

Det är många saker som jag brinner för. Politiken är bara en av dem. Vetenskap och medicin är en annan och det var därför jag på hösten 2003 påbörjade mina studier inom läkarutbildningen vid Lunds Universitet. Snart började jag även forska och det stortrivs jag med. Parallellt med mina läkarstudier började jag så smått att läsa andra ämnen som jag är intresserad av. Förutom några strökurser inom samhällsvetenskapliga ämnen och juridik, började jag snart studera Underrättelseanalys samt Mellanösternkunskap, båda vid Lunds Universitet. Utbildning och det att studera är extremt viktigt för mig. Och just därför är jag så stolt över att Sverige erbjuder alla samhällets medborgare den möjligheten att studera och uppfylla sina drömmer.

Om mindre än tre månader kommer vi gå till valurnorna och förmodligen göra ett av dem viktigaste valen i svensk modern historia. I nu snart fyra år har vi i Alliansen styrt Sverige. Trots en finanskris som bland annat drabbat våra unga ganska hårt, har Sverige ändå blivit lite öppnare, lite mer friare. Genom jobbskatteavdraget har vi givit människor större frihet över sin egen plånbok och genom en höjning av studiemedlen har studenternas situation förbättras något. Stora reformer har således tagit plats, men det finns fortfarande stora brister i vårt land och inte minst i vår stad Malmö. Till vänster på hemsidan hittar du en meny som heter "politik". Där kan du läsa mer om vad jag tycker om olika ämnen och vad jag tänker göra och bidra med ifall jag skulle få ditt förtroende till riksdagen, Malmö kommunfullmäktige och/eller regionfullmäktige i Skåne.

Det viktigaste är att du den 19 september 2010 går till valurnorna och röstar. I andra hand är det viktigast att du lägger din röst på Kristdemokraterna. I år går vi Kristdemokrater till val med mottot "ett mänskligare Sverige", och just ett mänskligare Sverige är något som DU kan bidra till den 19 september. Lägg din röst på ett mänskligare Sverige, lägg din röst på Kristdemokraterna!

Läs gärna mer om mina meriter här.

Senast uppdaterad: Söndag 27 juni 2010 00:54  

Letar du efter något?

Ardavan i media

04 april 2017

9 av 10 anser att patientsäkerheten är hotad på akuten i Lundd

Sjukhusläkaren - http://www.sjukhuslakaren.se/9-av-10-anser-att-patientsakerheten-ar-hotad-pa-akuten-i-lund/

01 april 2017

Nio av tio läkare på akuten anser att patientsäkerheten är hotad

Sydsvenskan - http://www.sydsvenskan.se/2017-04-01/nio-av-tio-lakare-pa-akuten-anser-att-patientsakerheten-ar-hotad


27 februari 2017

Detektivarbete är Ardavan Khoshnoods passion

Malmö Högskola - https://www.mah.se/Nyheter/Nyheter-2017/Detektivarbete-ar-lakaren-och-kriminologen-Ardavan-Khoshnoods-passion/

Intressant

Farsi English