Ardavan Khoshnood

  • Öka teckenstorlek
  • Förvald teckenstorlek
  • Minska teckenstorlek
Home Mina skrifter Ära den svenska flaggan

Ära den svenska flaggan

Skicka sidan Skriv ut PDF

Per-Hugo Hansson, rektor vid Gullhögskolan i Vårgårda, har förbjudit sina elever att ha på sig kläder med svenska symboler och att sjunga sitt fosterlands nationalsång.

Det var igår då GT skrev angående två flickor som skickades hem av rektorn, eftersom de bar på tröjor, med svenska symboler.

Det här är en riktig skandal. I sitt eget land, i sitt eget fosterland, får man ej bära tröjor och annat som innehåller symboler för Sverige. Man får inte ens sjunga sitt lands nationalsång. Nuförtiden räknas allt detta som rasism. Det är dumt med svenska symboler och det är inte alls bra att stå upp och sjunga ”Du gamla, du fria”.

Detta har gått för långt. Nazister och rasister, har INTE monopol på den svenska flaggan eller den svenska nationalsången. Den svenska flaggan och andra symboler som representerar Sverige, tillhör hela den svenska befolkningen. Och vill en flicka eller en pojke klä sig i en tröja med svenska flaggan eller sy den svenska flaggan på sin jacka, är det då denna persons rättighet att få göra så, och på detta sätt visa sin kärlek till sitt fosterland, sitt lands historia, traditioner och inte minst sitt fosterlands konungar.

Faktiskt, är det en skyldighet att visa kärlek till sin nation. Det är en skyldighet att älska och avguda sitt land, dess historia och traditioner. Det är en skyldighet att visa respekt till sitt lands flagga och bära den nära hjärtat vid varje tillfälle.

Jag, som är en iransk flykting i Sverige tills mitt eget land befrias av mullornas smutsiga händer, är oerhört stolt över mitt land och bär alltid den iranska kartan, i en kedja runt min hals. Jag har den iranska flaggan hemma i mitt rum och min konungs bild på väggen.

Jag är en nationalist och det är jag stolt över. Idag, har tyvärr en liten minoritet förknippat nationalismen, med nazismen, och detta på grund av den propaganda som kommunister och socialister ställt sig bakom och frodat fram.

Att vara en nationalist, är att älska sitt land och att ära det. När en man eller en kvinna, när en flicka eller en pojke, tar på sig en tröja med den svenska flaggan, så vill han/hon bara visa att ”jag älskar mitt land och är stolt över det”.

Det är på tid att agera. Om det nu är så att svenska symboler associeras med nazister och rasister, är det då på hög tid att det svenska folket tar tillbaka det. Att vara en nationalist och att älska och ära sitt land, är inte bara en rättighet, men en skyldighet!

Ardavan Khoshnood

Senast uppdaterad: Lördag 07 augusti 2010 15:27  

Letar du efter något?

Ardavan i media

04 april 2017

9 av 10 anser att patientsäkerheten är hotad på akuten i Lundd

Sjukhusläkaren - http://www.sjukhuslakaren.se/9-av-10-anser-att-patientsakerheten-ar-hotad-pa-akuten-i-lund/

01 april 2017

Nio av tio läkare på akuten anser att patientsäkerheten är hotad

Sydsvenskan - http://www.sydsvenskan.se/2017-04-01/nio-av-tio-lakare-pa-akuten-anser-att-patientsakerheten-ar-hotad


27 februari 2017

Detektivarbete är Ardavan Khoshnoods passion

Malmö Högskola - https://www.mah.se/Nyheter/Nyheter-2017/Detektivarbete-ar-lakaren-och-kriminologen-Ardavan-Khoshnoods-passion/

Intressant

Farsi English