Ardavan Khoshnood

  • Öka teckenstorlek
  • Förvald teckenstorlek
  • Minska teckenstorlek
Home Brev Brev till statsminister Fredrik Reinfeldt

Brev till statsminister Fredrik Reinfeldt

Skicka sidan Skriv ut PDF

Bäste Statsminister Fredrik Reinfeldt

Under trettio år har den svenska staten bevittnad islamiska republiken av Irans förtryck mot det iranska folket. Arresteringar, tortyr och avrättningar av opponenter och olikstänkande är en del av vardagen i Iran. Enligt Amnesty är Iran bland topp tre länder som avrättar människor, inkluderad minderåriga. Stening av kvinnor och amputering av händer och fötter är fortfarande rysligt förekommande.

Dessa långvariga och konstanta förtryck resulterade i de massiva demonstrationerna i Iran som skakat världen de senaste veckorna. Skrik efter frihet och demokrati, samt slagord som ”ner med islamiska republiken” ekade i Irans olika gator. Hela världen hörde iraniernas röst. Världen bevittnade också hur demonstranternas krav för de grundläggande mänskliga friheter och rättigheter möttes av batonger och kulor. Inte nog med att demonstranterna arresterades eller mördades direkt under demonstrationerna, men nu när protesterna har avtagit på grund av ayatollornas brutalitet, har regimens väpnade styrkor gjort räder i människornas hem för att arrestera demonstranterna. Dessa människor kommer nu utan tvekan att utsättas för fysiska och psykiska tortyr, långa fängelsestraff och inte minst avrättningar.

Det är dock inte endast Iranierna i Iran som utsätts för terror, även Iranier i exil utsätts för ayatollornas grymhet. Bara i Sverige har flera iranska opponenter blivit mördade av islamiska republikens terrorkommandon. Dessa terrorattentat har bland annat samordnats vid regimens ambassad i Stockholm. Ambassaden och dess personal bedriver även med massiv flyktningsspionage vilket den svenska säkerhetspolisen gång på gång påpekat. Bara under de senaste två-tre åren har er regering förklarat minst två iranska diplomater som Persona Non Grata.

Från och med 1 juli kommer ni under sex månader leda Europeiska Unionen. Med denna makt kommer även ett oerhört stort ansvar. Nu har statsministern inte endast möjlighet att visa det iranska folket och världen att Sverige står på det iranska folket sida, utan nu kan statsministern även slå ett stort slag för det iranska folkets frihet i EU. Givetvis har den svenska regeringens protester mot islamiska republiken de senaste dagarna blivit mottagit tacksamt av det iranska samhället i Sverige, dock anser vi att protesterna inte är starka nog och kommer på ingalunda sätt påverka regimen och deras brutalitet gentemot demonstranterna.

Således har vi i Föreningen för Demokrati i Iran, beslutat att utlysa en hungerstrejk i Malmö som protest mot er regerings utrikespolitik gentemot islamiska republiken. Vi kräver att Sveriges regering omedelbart bryter all diplomatisk relation med islamiska republiken i Iran. Det är på hög tid att Sverige ställer sig på det iranska folkets sida och deras strävan mot frihet, sekularism, demokrati och mänskliga rättigheter.

Vi hoppas att statsministern beaktar vårt krav seriöst och uppfyller den. Svika inte det iranska folket. Svika inte friheten och mänskliga rättigheter. Det är nu som ett blödande Iran behöver stöd.

Hjärtliga hälsningar
Ardavan Khoshnood
Ordförande,
Föreningen för Demokrati i Iran

 

Letar du efter något?

Ardavan i media

04 april 2017

9 av 10 anser att patientsäkerheten är hotad på akuten i Lundd

Sjukhusläkaren - http://www.sjukhuslakaren.se/9-av-10-anser-att-patientsakerheten-ar-hotad-pa-akuten-i-lund/

01 april 2017

Nio av tio läkare på akuten anser att patientsäkerheten är hotad

Sydsvenskan - http://www.sydsvenskan.se/2017-04-01/nio-av-tio-lakare-pa-akuten-anser-att-patientsakerheten-ar-hotad


27 februari 2017

Detektivarbete är Ardavan Khoshnoods passion

Malmö Högskola - https://www.mah.se/Nyheter/Nyheter-2017/Detektivarbete-ar-lakaren-och-kriminologen-Ardavan-Khoshnoods-passion/

Intressant

Farsi English