Ardavan Khoshnood

  • Öka teckenstorlek
  • Förvald teckenstorlek
  • Minska teckenstorlek
Home Mina skrifter Låt den svenska integrationspolitiken dö!

Låt den svenska integrationspolitiken dö!

Skicka sidan Skriv ut PDF

Behrang Miri har i en artikel på Newsmill tagit upp extremvänsterns kravaller i Göteborg för 10 år sedan och de våldsamma upplopp som skakat områden som Rosengård, Rinkeby och Gottsunda. Han jämför dessa våldsamma upplopp med demokratidemonstrationerna i norra Afrika. Detta är dock inte den enda anmärkningsvärda parallelldragning som Miri drar. Miri påstår till och med att de våldsamma upplopp som kriminella lett och stått bakom i invandrartäta områden, beror på den strukturella rasism som präglar det svenska samhället och att många förlorat tron på landets institutioner.

Vem som har gjort Behrang Miri till talesman för de "många" som förlorat tron på landets institutioner, samt för de kriminella gängen i invandrartäta områden, framgår tyvärr inte av hans artikel. Det som dock tydligt framgår av Miris artikel är att han har en kraftigt bristande insikt i dels situationen i Sverige och dels i sin egen begränsning när det gäller kunskaper om det svenska samhället.

Jag håller helt med Miri att det finns en strukturell rasism i Sverige. Det är allt fler skolor som drar sig undan skolavslutning i kyrkan som är en svensk tradition, vi har svenskar som misshandlas bara för att dem går runt med svenska landslagets tröjor, elever skickas hem från skolan för att de bär tröjor med svenska symboler... Ja, listan kan bli hur lång som helst. Det är alltså helt rätt att det finns en strukturell rasism i Sverige. Jag pratar om den rasism som finns mot svenskarna i deras eget land. Jag pratar om invandrare som anser att svenska tjejer är prostituerade, att svenska män är odugliga och att det svenska samhället är sjukt.

 

Jag skäms över att Miri jämför kriminella invandrare och kriminella i AFA med de hjältar i norra Afrika som skrev historia. För mig är det obegripligt hur Miri med flera skyller problemen vi har i invandrartäta områden på rasism och minskad tilltro till samhället. Vad hände med den enskildes ansvar för sina handlingar? Vad hände med den personliga moralen? Jag fördömer å det starkaste Behrang Miris stöd för principen om "öga mot öga och tand mot tand".

Det finns flera rapporter om hur det är kriminella gäng och yrkeskriminella med kopplingar till den grovt organiserade brottsligheten som ligger bakom de våldsamma upplopp som skakar invandrartäta områden. Att jämföra dessa med nordafrikanska demokratihjältar är en skam och ett hån mot alla de som dött i kampen för demokrati. Det är även ett hån mot alla de som fallit offer för dessa kriminella organisationer.

Martin Luther King hade en gång i tiden en dröm. Gissa vad? Även jag har en dröm. Jag har en dröm om ett Sverige där den som blir mediakåt inte använder sig av rasistkortet och "vi och dem"-kortet för att skriva och uttala populistiska åsikter. Jag har en dröm om ett Sverige där människans unika värde och värdighet respekteras. Jag har en dröm om ett Sverige där man tar seden dit man kommer och där man respekterar den svenska lagstiftningen och kulturen samt de svenska traditionerna och normerna.

Sverige har varit ledande i att ge flyktingar och invandrare ett tak över huvudet och möjligheter till att utvecklas och lyckas. Problematiken i våra invandrarghetton beror till viss del på felaktig svensk politik i form av ett misslyckat miljonprogram och vänsterfanatisk politisk korrekthet som vägrar acceptera diskussionen kring misslyckandet. Till viss del beror den också på att en del invandrare vägrar ta ansvar; de som inte vill lära sig språket och de som inte vill bli en del av det svenska samhället. Tyvärr, drar dessa med sig även de som har viljan att lyckas och viljan att integreras i samhället.

För att bygga upp samhället måste alla bidra. Alla måste ta ansvar. Detta gör vi genom att inkludera de som är utanför samhället, till att bli en självklar del av vårt samhälle. För att göra detta måste vi lägga den politiska korrektheten bakom oss och tala klarspråk. Vi behöver en ny politik för Sverige; en politik där vi erkänner att multikulturalismen är död och att den svenska integrationspolitiken genomgår palliativ vård; låt den dö! Sverige är i behov av ett enat samhälle och inte parallellsamhällen i samhället.

Ardavan Khoshnood
Vice ordförande KDU Malmö

Senast uppdaterad: Torsdag 07 juli 2011 19:32  

Letar du efter något?

Ardavan i media

04 april 2017

9 av 10 anser att patientsäkerheten är hotad på akuten i Lundd

Sjukhusläkaren - http://www.sjukhuslakaren.se/9-av-10-anser-att-patientsakerheten-ar-hotad-pa-akuten-i-lund/

01 april 2017

Nio av tio läkare på akuten anser att patientsäkerheten är hotad

Sydsvenskan - http://www.sydsvenskan.se/2017-04-01/nio-av-tio-lakare-pa-akuten-anser-att-patientsakerheten-ar-hotad


27 februari 2017

Detektivarbete är Ardavan Khoshnoods passion

Malmö Högskola - https://www.mah.se/Nyheter/Nyheter-2017/Detektivarbete-ar-lakaren-och-kriminologen-Ardavan-Khoshnoods-passion/

Intressant

Farsi English