Ardavan Khoshnood

  • Öka teckenstorlek
  • Förvald teckenstorlek
  • Minska teckenstorlek
Home Pressmeddelanden Avgår som nämndeman vid förvaltningsrätten i protest

Avgår som nämndeman vid förvaltningsrätten i protest

Skicka sidan Skriv ut PDF

Under augusti 2011 beslutade länsstyrelsen att neka polisen sätta upp kameror vid biblioteket i Lindängen. Polisen överklagade till förvaltningsrätten som nu följer länsstyrelsens besked och nekar polisen tillstånd för kameraövervakning.

Ardavan Khoshnood (KD), själv nämndeman vid förvaltningsrätten i Skåne, samt ledamot i polisnämnden Malmö, rasar mot beslutet:

- Jag har ingen förståelse för hur länsstyrelsen och förvaltningsrätten tänker. Den personliga integriteten kan omöjligen väga tyngre än att människor utsätts för våld, hotas eller att mordbrand eller narkotikabrott tar plats.

Malmöpolisen har tydligt visat hur kameraövervakningen vid biblioteket i Ländängen bidragit till att brottsanmälningar sjunkit. Ändå väljer alltså förvaltningsrätten att neka polisen rätten till kameraövervakning.

- Länsstyrelsen och förvaltningsrätten har fel. Situationen i Malmö är så pass att vi inte har råd att dalta med brottslingar. För att visa mitt missnöje med systemet och att svensk lagstiftning och dess domstolar och myndigheter ej utvecklas i samma takt som resten av samhället, väljer jag att avgå från min post som nämndeman vid förvaltningsrätten i Skåne. Jag kan ej vara representant för ett system som underlättar brottslighet, säger Khoshnood.

Khoshnood hoppas med avhoppet kunna väcka debatt och påpeka missnöjet med dagens lagstiftning.

- Det är mycket märkligt hur alla är snabba med att kritisera polisen som faktiskt gör ett fantastiskt arbete, när man vägrar tillåta dem viktiga medel i kampen mot den brottslighet som skakar vår stad, avslutar Ardavan Khoshnood.

För mer information kontakta Ardavan Khoshnood:
0735 85 39 79
ardavan.khoshnood(at)kristdemokraterna.se

 

Letar du efter något?

Ardavan i media

04 april 2017

9 av 10 anser att patientsäkerheten är hotad på akuten i Lundd

Sjukhusläkaren - http://www.sjukhuslakaren.se/9-av-10-anser-att-patientsakerheten-ar-hotad-pa-akuten-i-lund/

01 april 2017

Nio av tio läkare på akuten anser att patientsäkerheten är hotad

Sydsvenskan - http://www.sydsvenskan.se/2017-04-01/nio-av-tio-lakare-pa-akuten-anser-att-patientsakerheten-ar-hotad


27 februari 2017

Detektivarbete är Ardavan Khoshnoods passion

Malmö Högskola - https://www.mah.se/Nyheter/Nyheter-2017/Detektivarbete-ar-lakaren-och-kriminologen-Ardavan-Khoshnoods-passion/

Intressant

Farsi English