Ardavan Khoshnood

  • Öka teckenstorlek
  • Förvald teckenstorlek
  • Minska teckenstorlek
Home Mina skrifter Miljöpartiet har fel om Malmöpolisen

Miljöpartiet har fel om Malmöpolisen

Skicka sidan Skriv ut PDF

Miljöpartiets gruppledare i Malmö kommunfullmäktige, tillika kommunstyrelseledamot, Nils Karlsson anklagar på twitter Malmöpolisen för att ”jaga” invandrare som led i det så kallade REVA-projektet och ungdomar ”på väg från fritidsgård”. Han anser vidare att polisen inte har något förtroende hos allmänheten.

Den bild som ges av Malmöpolisen är helt felaktigt. I egenskap av ledamot i Malmös polisnämnd har jag vid mer än 50 gånger följt med diverse poliser och deras arbete direkt på våra gator och torg i Malmö. Förutom det har jag även varit närvarande vid samtliga utsättningar som tar plats innan tjänstgöring påbörjas, senast för bara en vecka sedan. Aldrig någonsin har det gått ut att invandrare skall jagas eller kontrolleras. Trots Miljöpartiets önskan om att stämpla polisen som en ”invandrarfientlig” organisation, har aldrig ens ordet ”invandrare” nämnts under de många gånger jag följt med polisen. Faktum är att våra poliser inte kan bry sig mindre om vad du och jag har för hud- eller hårfärg.

Jag har varit involverad i Malmöpolisens arbete, jobbat med poliser från samtliga närpolisstationer, följt polismästare Ulf Sempert i hans arbete och patrullerat med polisen i staden både dag och natt under helg- och vardagar. Aldrig någonsin har ett rasistiskt ord sagts när jag varit närvarande. Aldrig har man stoppat någon baserad på hudfärg. Det är vidare en ren lögn att allmänheten inte har något förtroende för polisen. Faktum är att det är just polisen som allmänheten har högst, och störst, förtroende för. Enligt nationella trygghetsundersökningen från 2012 är förtroendet för polisen även större än resten av rättsväsendet.

Vi må ha åsikter om REVA. Vi må ha åsikter om hur gränspolisen utför det arbete som våra folkvalda gett dem i uppdrag att göra, men att sätta stämpel och ta till argument som ej har något stöd i fakta eller verklighet, är varken rätt eller moraliskt.

Ardavan Khoshnood (KD)
Ledamot polisnämnden i Malmö

 

Letar du efter något?

Ardavan i media

04 april 2017

9 av 10 anser att patientsäkerheten är hotad på akuten i Lundd

Sjukhusläkaren - http://www.sjukhuslakaren.se/9-av-10-anser-att-patientsakerheten-ar-hotad-pa-akuten-i-lund/

01 april 2017

Nio av tio läkare på akuten anser att patientsäkerheten är hotad

Sydsvenskan - http://www.sydsvenskan.se/2017-04-01/nio-av-tio-lakare-pa-akuten-anser-att-patientsakerheten-ar-hotad


27 februari 2017

Detektivarbete är Ardavan Khoshnoods passion

Malmö Högskola - https://www.mah.se/Nyheter/Nyheter-2017/Detektivarbete-ar-lakaren-och-kriminologen-Ardavan-Khoshnoods-passion/

Intressant

Farsi English