Ardavan Khoshnood

  • Öka teckenstorlek
  • Förvald teckenstorlek
  • Minska teckenstorlek
Home Mina skrifter Våldsverkarna gick till angrepp mot polisen

Våldsverkarna gick till angrepp mot polisen

Skicka sidan Skriv ut PDF

Det är med stor förvåning som jag läser Angela Larssons beskrivning av det upplopp som skakade Limhamn och Malmö under helgen. Vad jag förstår var inte ens Larsson på plats. Det var däremot jag.

Jag var där för att iaktta och inte delta då demonstrationen var icke-tillståndsgiven. Demonstranterna hade enligt polisen ej ansökt om tillstånd och i en ren vänsterextremistisk anda valt att ställa sig ovanför lagen och rättsväsendet. Bara där förstår man var våldsverkarna lägger ribban.

Jag stod på kort avstånd från de närmare hundra våldsverkarna, när de plötsligt bestämde sig för att storma avspärrningarna. Detta efter att de under en längre tid provocerat polisen genom att spotta på dem, visa finger och kalla dem för könsord. Då hade inte ens partiledaren för Svenskarnas Parti anlänt.

I samband med att våldsverkarna försökte storma avspärrningarna, ansattes poliser kraftigt och fick ta emot otaliga slag och sparkar. För att skydda kollegorna hade polisen inget annat val än att ingripa. Bland annat satte polisen in rytteriet. Våldsverkarna var då snabba med att inte enbart ånyo attackera polisen, men även attackera hästarna med glasflaskor och småstenar. Inte långt ifrån mig sprang en svartklädd våldsverkare till ett litet område med gatustenar och försökte ihärdigt att sparka loss dessa. Han misslyckades!

Det bästa med det hela var när polisen brottade ner en av våldsverkarna och tog denna bort från demonstrationen, samtidigt som folket applåderade; folket som var där för att protestera mot nazismen men som glömdes bort tack vara våldsverkarna.

Polisen är enligt lag skyldiga att skydda demokratin och yttrandefriheten. I helgen hotades båda när våldsverkarna attackerade polis, störde ordningen och försökte hindra ett grundlagsskyddat evenemang.

Men helgen var inte enbart dystert, för vi såg även tusentals Malmöbor stå upp mot nazismen. Vidare såg vi hur våra poliser, med sina liv som insats, såg till att skydda oskyldiga och grundlagen. Det gör mig till en stolt Malmöbo.

Och då är jag enligt Larsson både mörkhyad och rasifierad!

Ardavan Khoshnood (KD)?
Ledamot Polisnämnden Malmö

Inlägget publicerades på Aftonbladet Debatt: http://www.aftonbladet.se/debatt/article19422519.ab

 

Letar du efter något?

Ardavan i media

04 april 2017

9 av 10 anser att patientsäkerheten är hotad på akuten i Lundd

Sjukhusläkaren - http://www.sjukhuslakaren.se/9-av-10-anser-att-patientsakerheten-ar-hotad-pa-akuten-i-lund/

01 april 2017

Nio av tio läkare på akuten anser att patientsäkerheten är hotad

Sydsvenskan - http://www.sydsvenskan.se/2017-04-01/nio-av-tio-lakare-pa-akuten-anser-att-patientsakerheten-ar-hotad


27 februari 2017

Detektivarbete är Ardavan Khoshnoods passion

Malmö Högskola - https://www.mah.se/Nyheter/Nyheter-2017/Detektivarbete-ar-lakaren-och-kriminologen-Ardavan-Khoshnoods-passion/

Intressant

Farsi English