Den 18 oktober skrev jag ett inlägg om hur regimen i Iran via olika personer och kanaler smutskastar oppositionella: ”Islamiska regimen i Iran smutskastar oppositionella”.

Bild 1
Bild 1
Bild 2
Bild 2

Här kommer del 2 med nyare händelser så att ni kan förstå att vi som är aktiva inom den iranska oppositionen inte bara utsätts för hot och våld men även att vi utsätts för vidriga lögner och smutskastningar.

Det Islamiska revolutionsgardet i Iran har ett konto på snabbmeddelandeklienten Telegram. Där publicerade de nyligen ett collage of bilder där Yasmin Pahlavi, fru till Reza Pahlavi, syns med en annan man (se bild 1). Reza Pahlavi är shahen av Irans son och kronprins. Han är även en ledande oppositionell figur mot den islamiska regimen i Iran.

I texten som finns under collaget skriver man bland annat att denna mannen är Yasmin Pahlavis franska pojkvän. Faktum är att bilderna inte är hemliga och har tidigare setts av människor. Mannen på bilden är man till Yasmin Pahlavis närmaste vän. Vad det iranska revolutionsgardet försöker göra här är egentligen inte särskilt överraskande då de representerar världens mest kvinnofientliga regim.

Kort därefter publicerar samma konto tillhörande revolutionsgardet en bild på Reza Pahlavi där de skriver att Reza Pahlavis döttrar (han har fyra döttrar) ”brukar ligga runt med olika märkliga killar och hans fru med en fransk man” (se bild 2). Också fullständigt passande med det kvinnohat som genomsyrar den Islamiska republiken i Iran och samtliga dess organ.

Man skulle kunna tro att det inte kan bli värre än så. Men ack vad fel man kan ha. På bilden kan ni se en tweet från en av den Islamiska regimens anhängare som jobbar inom media i Iran. För sina strax över 7000 följare på twitter så lägger han upp en bild på en kvinna tillsammans med Reza Pahlavi och skriver följande (se bild 3):

Enda sedan 2014 ville Yasmin Pahlavi skiljas då Reza Pahlavi varit otrogen. Farah Pahlavi [min kommentar: Irans drottning] ser till att stoppa denna skillsmässa pga. allmänheten. Anledningen till att Ali-Reza Pahlavi begick självmord beror på att Reza [Pahlavi] våldtog Ali-Rezas flickvän. Yasmin Pahlavi har sedan länge haft en känslomässig skillsmässa från Reza Pahlavi.

Bild 3
Bild 3

Inte bara anklagas Reza Pahlavi för otrohet men han anklagas alltså för att ha våldtagit sin brors flickvän vilket då resulterat till att brodern tagit sitt eget liv. Här är dock det intressanta: kvinnan på bilden är en människorättsaktivist som inte har något med texten som regimanhängaren skriver.

Det är ingen tvekan att man mår illa men det är priset väldigt många av oss betalar för vårt kamp mot en brutal och kvinnofientlig regim.